Docent

Jeroen Goossens

De naam Jeroen Goossens is een begrip in de wereld van de internationale patisserie en horeca. Van professionals tot culi’s: iedereen kent deze patissier par excellence en anders wel zijn zoete verleidingen. Van bijzondere taarten tot kunstige creaties: Jeroen Goossens maakt het allemaal. Hij behoort al jaren tot de wereldtop (volgens de Franse top patissier Pierre Hermé is de chocoladetaart van Jeroen Goossens zelfs de beste). En ja, hij is ook de man achter de huwelijkstaart van Willem-Alexander en Maxima.
jeroen goossens patisserie opleiding

"Bij patisserie creaties heb je het resultaat van het begin tot het einde zelf in de hand. Het resultaat is afhankelijk van wat jij bijvoorbeeld met de boter, bloem, suiker en eieren doet. Van de smaak tot de textuur, vorm, geur en kleur. Het is de uitdaging om een zo optimaal mogelijke creatie te maken en de gast een overtreffende beleving te bieden."

Jeroen Goossens geeft les bij:

Volg Jeroen Goossens

Meer over Jeroen Goossens

Als hof patissier van het Koningshuis maakt hij al sinds 1989 de patisserie bij bijzondere gelegenheden en de desserts voor officiële staatsbanketten. Zijn prijzenkast is net zo goed gevuld als zijn patisserie, onder meer met onderscheidingen van de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon, waar hij meerdere keren op het erepodium stond. Tevens geeft hij persoonlijk advies en begeleiding aan top patissiers van hotels, sterrenrestaurants en patisseriezaken.

Het geheim van de Master of Pastry geeft hij als bevlogen patissier graag door. Jeroen is mentor van de nieuwe generatie patissiers: in de keukens waar hij werkt, als coach voor internationale patissiers voor vakwedstrijden en als docent bij vakopleidingen. Daarnaast geeft hij regelmatig demonstraties in het land voor zowel professionals, semi-profs als hobbykoks, waarbij iedereen veel van hem kan leren. Jeroen Goossens kan met recht de ambassadeur van het patisserie ambacht genoemd worden.

Beproefd recept

Het beproefde recept van Jeroen heeft bevlogenheid als basis ingrediënt. De uitdaging om de lat steeds hoger te leggen, gaat hij ook voortdurend aan. Bij zijn opdrachtgevers en in zijn ontwikkelingskeuken werkt hij steeds aan nieuwe recepturen en technieken.

www.jeroengoossensdp.nl

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen