Docent

Ian Kern

Ian heeft een passie voor eten en dat is met de paplepel ingegoten. Zijn ouders waren kok in hun eigen cateringbedrijf en dus was Ian als 8-jarige al in de keuken te vinden om zijn ouders te helpen. Op de middelbare school koos hij voor de bakkersopleiding en daar ontstond zijn liefde voor patisserie.
ian kern

""

Ian Kern geeft les bij:

Meer over Ian Kern

Ian leerde door, volgde een koksopleiding op het ROC en werkte 7 jaar als kok. Hij bleef daarnaast altijd patisserie doen. Na 7 jaar vond hij het tijd om zich te specialiseren en kwam terecht bij de Culinaire Academie (toen nog Culinair Centrum Beverwijk). Om de opleiding gespecialiseerd kok te voltooien, moest hij ook 5 lessen geven. Dit was nodig om je leermeester certificaat te halen. Tot zijn verrassing kreeg hij veel plezier in het lesgeven. Het is interessant om jonge mensen technieken te leren en hen te motiveren daarmee aan de slag te gaan.

Ian is een aantal keren gevraagd op te treden als examinator. Nu is hij docent en mentor van de Zelfstandig werkende koks. Daarnaast is hij aan het werk als souschef en patissier bij pension Homeland. Ian heeft onder andere gewerkt bij Sucre (dit was een dessert restaurant in Amsterdam), Groot Paardenburg (onder Herman den Blijker), Sheraton hotel en Bridges in The Grand hotel.

 

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen