Docent

Gijsbert van der Kraats

Gijsbert van de Kraats is een patissier in hart en nieren. Vanuit het koks vak is hij in deze wereld gerold en dat maakt dat hij de keuken van A tot Z kent. Hij is in 2015 volledig in de patisserie keuken belandt en heeft vanaf die tijd vele desserts, ijssmaken en taarten ontwikkeld. Bij Grand Hotel Karel V is hij 4 jaar chef patissier geweest. In deze tijd heeft hij de opleiding tot ijsbereider gevolgd, aan diverse patisserie wedstrijden deelgenomen en heeft hij de opleiding ‘Pastry Next Level’ van Jeroen Goossens succesvol afgerond.
Rock n Raw Photography Twiggy shoot K sRGB

"“In de patisserie liggen zoveel mogelijkheden en kansen, dat wil ik de studenten graag laten zien.""

Gijsbert van der Kraats geeft les bij:

Volg Gijsbert van der Kraats

Meer over Gijsbert van der Kraats

 

Het in de praktijk brengen van zijn kennis en kunde doet hij nu in zijn eigen bedrijf, Van de Kraats patisserie en food. Hiermee is hij in 2020 gestart. In deze bedrijfsruimte ontwikkeld hij zijn eigen patisserie en daarmee is een droom werkelijkheid geworden. Gijsbert heeft een verfijnde stijl ontwikkeld en merkt dat de basis die gelegd is in de kokswereld elke dag van pas komt.

Zijn doel bij het lesgeven is om kennis over te dragen en studenten te inspireren. Gijsbert: “In de patisserie liggen zoveel mogelijkheden en kansen, dat wil ik de studenten graag laten zien. Ontdek maar eens hoe het is om met diverse smaken aan de slag te gaan, hoe je voor 10 of 80 gasten een dessert te ontwikkelen. Ik help ze daar graag bij en hoop dat ik ze net zo warm voor dit vakgebied kan maken als ik zelf door de jaren heen ben geworden.”

2019 – Pastry Decathlon – 1ste plaats
2020 - Dobla Pastry battle – 2de plaats

Gijsbert van de Kraats
Nieuwstraat 1,
Ameide

06 12278654
www.gijsbertvandekraats.nl

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen