Docent

Daniêll van den Broek

Daniêll heeft verschillende opleidingen gevolgd en verschillend werk gehad. De rode draad in haar werk is dat ze graag mensen gastvrij ontvangt, hen bijstaat en hen iets leert. Als uitvaartleider stond zij mensen bij in hun verlies en verzorgde een mooi afscheid voor hun dierbaren. Ze organiseerde kleine en grote uitvaarten met persoonlijke aandacht die mensen op dat moment nodig hebben en verdienen. Zij merkte dat de aandacht voor het verlies na afloop van de uitvaart voor haar gevoel te weinig was en is daarom nazorgconsulente geworden. Samen met een aantal collega’s heeft zij een coöperatie opgericht om samen in Nederland mensen bij te staan die een verlies hebben geleden. Hoewel zij met veel plezier dit werk deed, had ze behoefte aan een nieuwe uitdaging en wilde van haar hobby haar werk maken. Daarom startte ze met de koksopleiding.
Daniell@MSP LoRes

"Creativiteit is een van de belangrijkste voorwaarden voor een kok. Een goede kok is een kunstenaar in hun werk met smaak, geur, kleur en textuur."

Daniêll van den Broek geeft les bij:

Volg Daniêll van den Broek

Meer over Daniêll van den Broek

Als kok heeft Daniêll gewerkt bij De Heeren van Leeuw, Karel V en de Ontdekking in Utrecht. Ook heeft zij gewerkt voor restaurant Pesto als bedrijfsleider. Corona heeft voor haar veel veranderd omdat zij als zelfstandige aan de slag was, verloor zij haar werk. Zij had juist de ambitie om zich verder te verdiepen in de patisserie en had zich aangemeld voor bij de Culinaire Academie. Fred Colli twijfelde of hij, 70 jaar oud, nog verder moest gaan met het opleidingsinstituut. De maatregelen rond corona gaven veel problemen en het zou onmogelijk zijn om met een goed resultaat af te sluiten. Daniêll zag haar wens om de patisserieopleiding te doen in het water vallen en wilde dat voorkomen. Zij heeft zichzelf aangeboden als zakenpartner. Schooljaar 2020-2021 hebben zij gebruikt om het instituut over te dragen.

Met veel plezier geeft Daniêll nu les en helpt zij andere docenten les geven. Zij houdt ervan om creativiteit te stimuleren en vindt het belangrijk dat koks hun werk georganiseerd doen.

Om de academie goed te kunnen leiden is zij in september 2020 gestart met een opleiding om haar Pedagogische didactisch getuigenschrift te halen. Hierdoor kan zij kritisch kijken naar hoe de opleiding is ingericht en de kwaliteit garanderen.

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen