Docent

Claudia Braxhoofden

Claudia behoort tot de allereerste lichting koks die is opgeleid door de Culinaire Academie Nederland (toen nog Culinair Centrum Beverwijk). Na het diploma basiskok niveau 2 in 2007 kreeg ze de smaak te pakken en behaalde zij ook de diploma’s Zelfstandig werkend kok niveau 3 en Gespecialiseerd restaurant kok niveau 4. Aansluitend bleef ze als docent en praktijkbegeleider verbonden aan de opleiding.
claudia van baxhoofden

"Deze koksopleidingen zijn de investering echt dubbel en dwars waard. Het is veel meer dan goed leren koken. Het gaat ook om plannen, organiseren, samenwerken, improviseren en creatief zijn. Het is de meest veelzijdige kans van je leven, waar je altijd plezier van zult hebben. Zelfs als je niet (meer) in de horeca werkt. "

Claudia Braxhoofden geeft les bij:

Volg Claudia Braxhoofden

Meer over Claudia Braxhoofden

De weg van hobbykok naar professional

Naast een drukke baan als Human Resource manager was koken vooral een hobby voor Claudia. Vanuit de gedachte dat het altijd handig is om een tweede vak te leren, besloot ze deze kookhobby naar een professioneel niveau te tillen. De koksopleiding van de Culinaire Academie Nederland met één intensieve praktijkdag per week bleek goed te combineren met haar ‘gewone’ kantoorbaan. Toch was het een pittig traject. Ze leerde de vaktermen waar ze voorheen nooit van gehoord had. En ging aan de slag met technieken, producten en bereidingswijzen die geheel nieuw voor haar waren.  Om goed voorbereid op de examens te zijn, werkte ze in de vakanties in restaurants in Frankrijk en Noorwegen. Hier deed ze veel praktijkervaring op. Een jaar lang liep ze één dag per week stage bij 2 sterren chef Moshik Roth, een beroemdheid in de moleculaire keuken.

Wat heeft Claudia met de opleiding bij CAN bereikt?

Claudia had echt nooit durven dromen dat ze ooit deze twee vakgebieden zou gaan combineren. Naast haar docentschap bij Culinaire Academy Nederland is ze als recruiter verbonden aan PUM The Netherlands senior experts. Deze organisatie helpt ondernemers in ontwikkelingslanden om hun vakkennis te vergroten en hun business te verbeteren. Naast de werving van nieuwe experts voor PUM heeft ze zelf als expert veel ondernemers in landen als Nepal, Benin, Uganda en Ethiopië ter plekke kunnen helpen om hun restaurant op een hoger plan te brengen. Daarnaast is ze parttime Horecamanager voor Resto van Harte, een organisatie die zich richt op het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid en verbindt door laagdrempelige eettafels te organiseren.

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen