Welkom bij de

Culinaire Academie van Nederland

Culinaire Academie Nederland (voorheen Culinair Centrum Beverwijk) is een opleidingscentrum voor koks en patissiers, kook-, wijn- en kaasliefhebbers. Een kwalitatief hoogwaardig opleidingsinstituut met uiteenlopende patisserie en koksopleidingen, diverse culinaire cursussen en workshops, waar je samenwerkt met de beste vakmensen: koks en patissiers. Ook kan er op de academie genoten worden van een heerlijk diner speciaal bereid door studenten van de huidige koksopleidingen. Kortom dé plek om te leren, beleven en proeven.

Wat is jouw ambitie?

Leer over het ontstaan van CAN
gebouw culinaire academy nederland koksopleidingen patisserie opleidingen

Het ontstaan van CAN

Culinaire Academie Nederland heeft haar naam gekregen in 2021, maar is begonnen als Culinair Centrum Beverwijk (CCB). 1 augustus 2006 heeft Fred Colli samen met Tineke Hendrikse en Robert Verwey aan de Wijkermeerweg in Beverwijk een bedrijfshal omgebouwd tot een kookschool. In 2008 stapte Robert uit de firma en ging verder als TV kok bij Life & Cooking van Carlo en Irene.

Robert verzorgt tot op heden nog diverse masterclasses in CCB. Tineke is in 2019 met pensioen gegaan. Aanvankelijk startte CCB als kookstudio met bedrijfsfeestjes en kookworkshops. In 2007 startte het eerste klasje met de opleiding Kok niveau 2 gelijk met een patisserie cursus van drie maanden. Daar kwam ieder jaar een klas en een hoger niveau bij.

De beste vakmensen

Mede dankzij de mooie samenwerking met de vakmensen van het SVO (Stichting vakopleiding Food) en tal van gerenommeerde collegae waaronder Top patissier Jeroen Goossens, Betty Koster en Sterrenchef Jozua Jaring hebben Fred, het team en zijn vrouw Lucy het Culinair Centrum Beverwijk (CCB) uit laten groeien tot een kwalitatief hoogwaardig opleidingsinstituut voor patisserie en koksopleidingen.

Maak kennis met onze professionals

Verandering

In 2020  werd Fred Colli  70 jaar en vond het tijd worden om het bedrijf over te dragen. In deze zomer moest CCB veel inleveren door de maatregelen rond COVID. Het was even onzeker of het opleidingsinstituut wel kon voortbestaan. Maar onderneemster Daniêll van den Broek, die graag een patisserie opleiding wilde volgen, diende zich aan als compagnon en heeft het bedrijf voortgezet en de naam van het bedrijf veranderd in Culinaire Academie Nederland. De opleidingen die gegeven worden zijn hoogwaardig en dat mogen we ook uitstralen.

Bekijk ons aanbod

De toekomst

Opleidingsjaar 2020/2021 was niet gemakkelijk. Er was weinig ruimte om les te geven en er mochten nauwelijks gasten komen. In die tijd was het vooral wachten op versoepelingen. De opleiding kan 100 leerlingen ontvangen verdeeld over 5 groepen. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om workshops te geven en trainingen te volgen.

“Straks barst het weer los voor de horeca en zullen veel werkgevers goed opgeleid personeel willen. Wij zijn er helemaal klaar voor om dan weer >100 leerlingen te ontvangen.”

Daniêll zal Fred missen. Hij heeft in vele keukens gestaan en veel bedrijven opgezet. Vanaf 2006 heeft hij samen met zijn vrouw, Lucy, ziel en zaligheid gelegd in Culinair Centrum Beverwijk. Sommige studenten van het eerste uur komen nog steeds over de vloer. ‘Wij zullen de studenten blijven volgen.’ De naamswijziging vindt Fred heel goed, hij had het zelf kunnen bedenken.

Daniell@MSP LoRes
Eigenaar Daniêll van den Broek

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws

Bedankt Daniell

Bliksemstage

Nieuws 23 november 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!    Volg ons op social media