Patisserie opleiding

Patisserie The Next Level

Dit is de patisserieopleiding waarin je je verder kunt verdiepen in het vak en heel veel technieken gaat leren. Naast kennis leer je een goede werkhouding en leer je structuur toepassen in je taken en in je keuken. Door hard werken en doorzettingsvermogen kun je The Next Level bereiken.

Ben je kok, brood en banketbakker, patissier, zzp’er in het werkveld van horeca of patisserie, ondernemer in de horeca, een ondernemende bakker of aanverwante? Wil je je verder verdiepen in de patisserie en wil je les krijgen van Jeroen Goossens, één van de beste patissiers in Nederland? Wil je de kans krijgen om minimaal 30 dagen te oefenen met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten onder begeleiding van Estefhan Meijer? Schrijf je dan in voor de opleiding Patisserie The Next Level.

Direct inschrijven Meer info

patisserie opleiding the next level
patisserie opleiding the next level

Duur: 40 weken

Lessen: € 3950,- + evt materiaal

Start: September 2021 - juli 2022

Diploma Patisserie TNL

Patisserie The Next Level

Tijdens deze Patisserie opleiding leer je:

  • Verschillende soorten biscuit en deeg
  • Vervolgtechnieken werken met chocolade
  • Suikergieten, suikertrekken, suikerblazen en airbrush technieken
  • Het maken van bruids- en gelegenheidstaarten
  • Het creëren van frivolités en nagerechten

De patisserie opleiding The Next Level bestaat uit 8 modules. Ieder module wordt gestart met een masterclass van Jeroen Goossens. Alle lesstof wordt in overleg met hem samengesteld.

  1. Degen, biscuits  en interieurs
    We starten deze patisserie opleiding met het uitbreiden van de basis onderdelen biscuits en degen.
    Degen: Pâte sablé, crumble, bretons, korstdeeg, sablé chocolade, oublie.
    Biscuits: Dacquoise, savoy, duchesse, joconde, misérable, pâte decor, biscuit croustiant, biscuit financier, pâte à choux, chocolade biscuit.
    Interieurs: meringue limoen, sesamkrokant, feuillantine.
  2. Chocolade werk
    Decoraties voor: showstukken, taarten, gebak, desserts, frivolités, bruidstaarten.
    Bonbons, snijbonbons, mouleerbonbons.
    Modelleerwerk, plastische chocolade, vouwchocolade, air brush techniek 1, vormwerk, sjabloneren.
  3. Taarten en gebak
    Vullingen: Mousses, bavarois, crèmeux, crème au beurre, anglaise, compôte, glacages.
    Samenstellen en ontwerpen van taarten en gebak op basis van nieuwe technieken en voorgaande modules.
  4. Frivolités (één haps patisserie)
    Petit fours, koffie garnituur, mignardises, friandises, kleine gebakjes, grand dessert onderdelen en dessertbuffet producten.
  5. Bruids- en gelegenheidstaarten
    Opbouw, snijdbaarheid, smaakcombinaties, afwerking, decoraties, thema’s en presentaties. 3 Etage bruidstaart en gelegenheidstaart in een bepaald thema.
  6. Suikerwerk
    Decoraties voor; showstukken, taarten, gebak, desserts, frivolités, bruidstaarten.
    Suikergieten, suikertrekken, suikerblazen, air brush techniek 2.
  7. Desserts en ijs
    Koude en warme nagerechten, ijsdessert, samengestelde desserts en fruitverwerking.
  8. Examen module
    Ontwikkelen van examenopdrachten en begeleiden van zelfgekozen technieken.

Tijdens deze patisserie opleiding maak je een fotomap met daarin alle werkstukken waar je mee bezig bent geweest. Aan het eind van iedere module volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat na 7 modules heb je toegang tot het examen. Dit examen wordt afgenomen door Jeroen Goossens en een gastpatissier. De geslaagden ontvangen een diploma.

Toelatingseisen

Het CAN (Culinaire Academie Nederland) diploma Vakopleiding Patisserie of een diploma Zelfstandig werkend kok niveau 3 en aantoonbare ervaring binnen de patisserie, banketbakker niveau 3 of vergelijkbare EVC’s. Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen.

Materialen die je nodig hebt

Er wordt van je verwacht dat je voor deze patisserie opleiding zelf in bezit bent van onder andere messen, spatels, paletmessen, thermometer en grammenweegschaal. Ook verwachten we van studenten dat zij kokskleding en koksschoenen dragen. Een complete lijst van benodigdheden ontvang je na aanmelding. Alles is aan te schaffen via onze webshop (behalve schoenen).
De lesstof wordt per module in een email verstuurd. Er wordt gebruik gemaakt van Word en Excel. Je hebt daarom een computer/laptop nodig.

Studiedruk

De praktijklessen van de patisserie opleiding The Next Level zijn iedere dinsdag van 10.00 uur tot ongeveer 20.30 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, in Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 8 – 12 uur per week aan zelfstudie.

Docent

De modules worden ingeleid door Jeroen Goossens met een demodag en begeleid door Estefhan Meijer.

Wijzigingen voorbehouden

Vragen over de Patisserie opleiding Patisserie The Next Level?

Neem contact met ons op

Hoe ziet een lesdag er uit

Voorbeeld van een masterclass begeleid door Jeroen Goossens:

  • 09.30: inloop met koffie
  • 10.00: instructie en demonstratie van Jeroen
  • 12.30: lunch
  • 13.00: vervolg instructie en demonstratie
  • 17.30: avondeten
  • 18.00: vervolg instructie en demonstratie
  • 20.30: Afsluiten

Voorbeeld van een opleidingsdag:

  • 9.30: inloop met koffie
  • 10.00: praktijk (zelf aan de slag aan de hand van de instructiedag)
  • 12.30: lunch
  • 13.00: vervolg praktijk
  • 17.00: avondeten
  • 17.30: afronden en inpakken
  • 19.00: schoonmaken
  • 20.00: afsluiting

Locatie

Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk

Routebeschrijving

Meest gestelde vragen

Kun je ook gespreid betalen?

Ja, dat kan maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Als je in 4 termijnen wilt betalen is dat 20 euro en voor 10 termijnen is dat 30 euro. De eerste termijn is altijd 1 deel van de opleidingskosten plus boeken en examengeld. Materiaal dat besteld is, wordt apart afgerekend. Let wel: Er is een betaalplicht van het hele bedrag ook als je halverwege de opleiding stopt.

Kun je subsidie krijgen om de kosten voor de opleiding te betalen?

Dat is in sommige gevallen mogelijk. Meer informatie over het financieren van je opleiding lees je op de pagina UWV Scholingsaanbod.

Wat voor kleding moet je dragen?

We verwachten van alle leerlingen dat zij tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding en soms cursus kokskleding dragen. Dit betekent koksbroek, koksbuis en koksschoenen. Vergeet vooral niet goede koksschoenen aan te schaffen met een antislibzool. Dit beperkt de kans van uitglijden op natte vloeren. Wij bieden ook divers materiaal aan die je kunt gebruiken tijdens je koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Kijk voor daarvoor in onze webshop.

Is een stageplek verplicht?

De Culinaire Academie heeft geen eisen over stages tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Je kunt als kok aan het werk zijn, maar je kunt ook in een hele andere branche aan het werk zijn. Dat mag je helemaal zelf weten. Wel is het fijn als je werkgever er rekening mee houdt dat je 1 dag per week niet beschikbaar bent. Regel dat van tevoren goed.

Bekijk ons FAQ

Inschrijven Patisserie The Next Level

Opleiding Patisserie The Next level:
Lessen: € 3950,- + evt. aan te schaffen materiaal

Met de knop hieronder kun je je inschrijven voor de opleiding. Deze opleiding wordt dan in je winkelmandje rechtsboven geplaatst. Je kunt vervolgens nog desgewenst materialen toevoegen zoals een thermometer en spatels etc. Vervolgens ga je naar het winkelmandje om de inschrijving te doen en het inschrijfgeld voor opleiding te betalen. Wij vragen 100 euro inschrijfgeld voor opleidingen. Dit bedrag wordt afgetrokken van het later te betalen lesgeld. Mocht de opleiding wegens omstandigheden door ons worden geannuleerd, krijg je het inschrijfgeld terug. Lees verder de algemene voorwaarden.

  • Ja, ik schrijf mij in voor de opleiding Patisserie The Next Level
  • Kennismaken?

    Als je interesse hebt in een opleiding, ben je van harte welkom om op bezoek te komen. Je wilt natuurlijk zien waar je terecht komt en misschien wil je met de docent of met studenten praten om zeker te weten dat je de goede keus maakt. Je kan op lesdagen een afspraak maken voor een rondleiding. Studenten en docenten zullen graag antwoord geven op al je vragen. Ook kunnen we je adviseren over welke opleiding het beste bij je past.

    Neem contact op

    Ervaring van onze studenten

    “Dankzij de Culinaire Academie heb ik mij, van een ongeïnteresseerde kok, ontpopt tot een ware aankomende food specialist. Op mijn werk ben ik degene met heel veel vakkennis. De Culinaire Academie heeft meer voor mij betekend dan ik ooit had kunnen dromen.”

    Romeo van Niele – 

    Wat is jouw ambitie?

    Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

    Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

    Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen

    Blijf op de hoogte

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!

      Volg ons op social media