De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sander de Vette. De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs, later dit jaar.
Bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streden vijf jonge chefs maandag 17 mei om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten. Dit jaar mochten wij hen ontvangen.
Samen met studenten van de opleiding Zelfstandig werkend kok en de patisserieopleiding TNL hebben we voor 20 gasten zowel een lunch als een heerlijk diner bereid. Ondertussen hebben we op afstand kunnen volgen hoe de kandidaten streden voor de titel.
Uitslag 2021
- Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker te Spakenburg
- Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte
- Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand te Amsterdam