Skip to main content

Ruim 30 jaar geleden was het de driesterrenchef Paul Bocuse die koks opriep een dam op te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoengebonden producten.

Juist als opleidingsinstituut vinden we het belangrijk dat we omgaan met natuurlijke, pure, streek en seizoensgebonden producten en dat we onze koks leren zelf bouillons te maken en zoveel mogelijk met grondstoffen te werken en niet met halffabricaten.

Ook in Nederland hebben veel koks dit onderschreven. Bijvoorbeeld Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur, en dat in een passende prijs-kwaliteitverhouding.

De Culinaire Academie steunt dit van harte en heeft zich opnieuw verbonden aan Euro-Toques.

Volgend jaar ontwikkelen we een nieuwe opleiding voor leidinggevend kok.

euro toque