Mogelijkheden om een opleiding te financieren

Ben je inschreven bij UWV en ontvang je een uitkering? UWV heeft een scholingsaanbod en onze academie is aangewezen om koksopleidingen en opleidingen voor patissiers te geven. Als je een aanvraag doet via UWV, zullen wij een offerte maken. UWV bepaalt of zij hiermee akkoord gaan. Wij hebben in ieder geval hierover reeds afspraken gemaakt met UWV. Op deze manier heb je de kans om een goede opleiding te volgen en direct aan het werk te gaan zonder je zorgen te maken over de kosten.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 2022 een budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet STAP-budget. STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie. Hiermee wil de overheid mensen helpen die zich tijdens hun loopbaan willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Onze koksopleidingen kunnen door het STAP-budget worden gesubsidieerd. Doe je aanmelding en meldt daarbij de STAP-wens, wij zorgen dan voor een STAP-aanmeldbewijs. Het budget van de overheid is beperkt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om afspraken te maken met je werkgever en te vragen of er een bijdrage kan worden gedaan. Als je werkgever betaalt, is het niet mogelijk om de kosten af te trekken van de belastingen.

Heb je een bedrijf en wil je de opleiding toevoegen als bedrijfskosten. Dat kan maar dat kan maar voor 37,5 %. Voordeel is wel dat je ook reiskosten kunt aftrekken en dat als je BTW moet betalen over opleidingskosten (in ons geval over boeken en examens) je deze kunt verrekenen.

Over opleidingen en cursussen hoeven we geen BTW te rekenen. Na een intensieve audit is de Culinaire Academie Nederland opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Deze registratie geldt alleen voor onderwijsinstellingen die aantoonbaar kwaliteit leveren.
De audit, uitgevoerd door CPION, is specifiek gericht op de kwaliteitscode voor het beroepsonderwijs.

crkbo instellingDit houdt in dat op de volgende punten wordt gecheckt of de organisatie voldoet aan het:

  • Zorgvuldigheidsbeginsel
  • Rechtszekerheidsbeginsel
  • Kenbaarheidbeginsel
  • Redelijkheidbeginsel
  • Betrouwbaarheidsbeginsel

Aan de hand van de procedurebeschrijvingen en het werkproces werd in de audit nagegaan of ons Culinair Centrum op de te onderzoeken punten voldeed. En dat was het geval: op alle van de uit 59 vragen bestaande checklijst werd een voldoende gescoord!
Onderwijsinstellingen met een CRKBO-registratie hoeven geen btw te heffen over hun opleidingen.

Bijkomend voordeel is dat, door de audit en de kwaliteitscode, ons centrum weer een ijkpunt heeft voor het kwaliteitsbeleid.
Wellicht voor jou een extra reden om voor onze opleidingen te kiezen.

basiskok koksopleidingen
basiskok koksopleidingen
geslaagd opleiding kok koksopleiding

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws

Bedankt Daniell

Bliksemstage

Nieuws 23 november 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!    Volg ons op social media