Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder vind je de vragen die ons met regelmaat worden gesteld. Natuurlijk kan het zijn dat jouw vraag er niet tussen staat. Stuur ons dan gerust een mailtje of een bericht. Natuurlijk zullen we de antwoorden op de vragen zo actueel mogelijk houden.

Neem contact met ons op

Algemeen

Kun je ook gespreid betalen?

Ja, dat kan maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Als je in 4 termijnen wilt betalen is dat 20 euro en voor 10 termijnen is dat 30 euro. De eerste termijn is altijd 1 deel van de opleidingskosten plus boeken en examengeld. Materiaal dat besteld is, wordt apart afgerekend. Let wel: Er is een betaalplicht van het hele bedrag ook als je halverwege de opleiding stopt.

Kun je subsidie krijgen om de kosten voor de opleiding te betalen?

Dat is in sommige gevallen mogelijk. Meer informatie over het financieren van je opleiding lees je op de pagina UWV Scholingsaanbod.

Wanneer begint de opleiding?

De meeste koksopleidingen en patisserie opleidingen beginnen in september. Kijk voor de actuele data op de pagina van de opleiding.

Wat voor kleding moet je dragen?

We verwachten van alle leerlingen dat zij tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding en soms cursus kokskleding dragen. Dit betekent koksbroek, koksbuis en koksschoenen. Vergeet vooral niet goede koksschoenen aan te schaffen met een antislibzool. Dit beperkt de kans van uitglijden op natte vloeren. Wij bieden ook divers materiaal aan die je kunt gebruiken tijdens je koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Kijk voor daarvoor in onze webshop.

Mag ik alles wat ik maak mee naar huis nemen?

Soms mag je dat wat je tijdens een koksopleiding, patisserie opleiding of cursus gemaakt hebt mee naar huis nemen. In ieder geval krijg je de gelegenheid alles te proeven. Koks maken gerechten voor gasten en ook patissiers kunnen voor gasten of klanten producten maken. Alles wat verkocht wordt, wordt tegen kostprijs verkocht. We doen dat om te zorgen dat we altijd met mooie ingrediënten kunnen werken.

Wat gebeurt er als je een schooldag mist?

Dan heb je de schooldag gemist. Deze kun je niet inhalen. Wel kun je aan je klasgenoten vragen wat je hebt gemist en kijken of je thuis kan oefenen.

Is een stageplek verplicht?

De Culinaire Academie heeft geen eisen over stages tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Je kunt als kok aan het werk zijn, maar je kunt ook in een hele andere branche aan het werk zijn. Dat mag je helemaal zelf weten. Wel is het fijn als je werkgever er rekening mee houdt dat je 1 dag per week niet beschikbaar bent. Regel dat van tevoren goed.

Zijn er open dagen?

We hebben geen open dagen maar wel de mogelijkheid om op bezoek te komen. Je kan via mail of telefonisch een afspraak maken om te komen kijken en met docenten te praten.

Wil je de kans hebben om te proeven?

Zodra het weer kan zullen we de deuren van ons restaurant openen en krijgt iedereen de kans om te zien wat onze koks leren.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de dienstverlening van CAN, of een klacht heb?

We gaan er van uit dat mensen die met de Culinaire Academie Nederland (CAN) te maken hebben en suggesties tot verbetering of een klacht hebben, zij dit zo snel als mogelijk aangeven aan een medewerkers of de directie. We staan daar altijd open voor en proberen zo snel mogelijk actie te ondernemen. Als dit voor degene met een suggestie of klacht, niet heeft geleid tot de juiste actie, kan diegene gebruikmaken van onze klantreactie, klachtenprocedure. Deze wordt in dit document beschreven. Met vragen kun je altijd bellen naar 06 - 25242191.

Patisserie

Kun je van de patisserie ook aparte modules volgen?

Dat kan alleen als er plek is. Dit is vaak niet het geval. Wel proberen we naast de koksopleiding of patisserie opleiding ook extra cursussen en workshops te verzorgen.