Cursus

Kaascursus

Betty Koster en Robert Verweij verzorgen samen de enige gastronomische kaascursus van Nederland. Deze cursus is een must voor iedereen die dagelijks met kaas bezig is. De doelgroep bestaat uit mensen die beroepsmatig met kaas werken, bijvoorbeeld: sommeliers, horecapersoneel, kaasverkopend personeel en kaasmakers. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk.

Direct inschrijven Meer info

kaas cursus
kaas cursus

Duur: 4 dagen en halve examendag

€ 700,- incl. reader + Boek: 500 Favoriete Kazen € 28,50

Start: 10 januari 2022

Kaasdiploma

Kaascursus

Tijdens deze leer je:

  • Over de productie van kaas
  • Kwaliteitsverschillen van kaas
  • Verschillende soorten kazen kennen
  • Proeven van kaas en wijn
  • Hoe je kaas moet bewaren
  • Hoe je kaas moet snijden

Docenten

Betty Koster is een echte kaaskenster met jarenlange praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l’Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Robert Verweij is vinoloog en wijn/spijs docent. Als eigenaar van TeesT en mede-oprichter van Culinair Centrum Beverwijk is hij cursusleider en verzorgt hij het gastronomie-deel: kaas en wijn combineren.

Doel

Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het combineren van kaas en wijn.

Lokatie en tijd

Les 1 vindt plaats in Lunteren bij kaasboerderij “De Groote Voort” (bekend van Olde Remeker). Les 2, 3 en 4 vinden plaats in Beverwijk. De lessen zijn van 10.00 tot 17.00.

Dag 1:

  • Productie van kaas
  • De verschillende soorten kaasbereidingen
  • Rondleiding op boerenkaasmakerij “De Groote Voort” te Lunteren
  • Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
  • Kaasproeverij

Dag 2:

  • Kaas en wijn combineren
  • Kaas- en wijn proeverij
  • Kaas uit Frankrijk
  • Kaasproeverij

Dag 3:

  • Kaas serveren in restaurants
  • Kaas uit Italië
  • Kaas uit Spanje
  • Kaasproeverij

Dag 4:

  • Kaas kopen, verkopen en bewaren
  • Kaas uit de rest van Europa
  • Kaas uit de rest van de wereld
  • Kaasproeverij

Quotes van cursisten
“Ongelofelijk, wat weet die Betty Koster veel van kaas.”
“M’n gasten kan ik veel beter adviseren met goede en spannende kaas-wijn combinaties.”
“Nu kan ik beter de wijn vinden die bij de kaas past, in plaats van altijd maar Port.”

Vragen over de Kaascursus?

Neem contact met ons op

Cursusdagen

De cursus bestaat uit 4 lesdagen en zijn van 10.00 tot 17.00

  • Les 1: 10 januari 2022
    vindt plaats in Lunteren bij kaasboerderij “De Groote Voort” (bekend van Olde Remeker)
  • Les 2: 17 januari 2022
    vindt plaats bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk
  • Les 3: 7 maart 2022
    vindt plaats bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk
  • Les 4: 14 maart 2022
    vindt plaats bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk

Locatie

Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk

Routebeschrijving

Meest gestelde vragen

Kun je ook gespreid betalen?

Ja, dat kan maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Als je in 4 termijnen wilt betalen is dat 20 euro en voor 10 termijnen is dat 30 euro. De eerste termijn is altijd 1 deel van de opleidingskosten plus boeken en examengeld. Materiaal dat besteld is, wordt apart afgerekend. Let wel: Er is een betaalplicht van het hele bedrag ook als je halverwege de opleiding stopt.

Kun je subsidie krijgen om de kosten voor de opleiding te betalen?

Dat is in sommige gevallen mogelijk. Meer informatie over het financieren van je opleiding lees je op de pagina UWV Scholingsaanbod.

Wat voor kleding moet je dragen?

We verwachten van alle leerlingen dat zij tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding en soms cursus kokskleding dragen. Dit betekent koksbroek, koksbuis en koksschoenen. Vergeet vooral niet goede koksschoenen aan te schaffen met een antislibzool. Dit beperkt de kans van uitglijden op natte vloeren. Wij bieden ook divers materiaal aan die je kunt gebruiken tijdens je koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Kijk voor daarvoor in onze webshop.

Is een stageplek verplicht?

De Culinaire Academie heeft geen eisen over stages tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Je kunt als kok aan het werk zijn, maar je kunt ook in een hele andere branche aan het werk zijn. Dat mag je helemaal zelf weten. Wel is het fijn als je werkgever er rekening mee houdt dat je 1 dag per week niet beschikbaar bent. Regel dat van tevoren goed.

Bekijk ons FAQ

Inschrijven Kaascursus

Cursus kaas:
€ 700,- incl. reader

Boek: ‘500 Favoriete Kazen’ € 28,50 apart te bestellen.

Met de knop hieronder kun je je inschrijven voor de cursus. Deze cursus wordt dan in je winkelmandje rechtsboven geplaatst. Mocht de cursus wegens omstandigheden door ons worden geannuleerd, krijgt u het inschrijfgeld terug. Lees verder de algemene voorwaarden.

Wat heb je nodig bij je cursus

Via onze webshop bestel je gemakkelijk alle spullen die je nodig hebt voor deze cursus. Wij zorgen dat deze bij start van je cursus voor je klaar staan.

Kennismaken?

Als je interesse hebt in een opleiding, ben je van harte welkom om op bezoek te komen. Je wilt natuurlijk zien waar je terecht komt en misschien wil je met de docent of met studenten praten om zeker te weten dat je de goede keus maakt. Je kan op lesdagen een afspraak maken voor een rondleiding. Studenten en docenten zullen graag antwoord geven op al je vragen. Ook kunnen we je adviseren over welke opleiding het beste bij je past.

Neem contact op

Ervaring van onze studenten

“”

– 

Wat is jouw ambitie?

Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws

Bedankt Daniell

Bliksemstage

Nieuws 23 november 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!

    Volg ons op social media