Cursus

Cursus desserts

Wil je in jouw keuken meer aandacht besteden aan desserts? Wil je dat het laatste gerecht dat de gasten krijgen een echt visitekaartje is? Is er in jouw keuken een kok die het leuk vindt om meer te leren over de patisserie en de mogelijkheden? Is de ruimte in de keuken beperkt en heb je ook geen groot arsenaal aan keukenapparatuur? Gijsbert van der Kraats heeft in samenwerking met de Culinaire academie Nederland een dessertcursus ontwikkeld die rekening houdt met de beperking waar veel keukens in de horeca mee te maken hebben en die koks uitdaagt om creatief te zijn. Samen met Gijsbert ontwikkel je nieuwe desserts en leer je hoe je het maximale uit desserts haalt met minimale middelen. Interesse? Schrijf je in.

Direct inschrijven Meer info

Rock n Raw Photography GE sRGB

Duur: 5 lesdagen woensdag

5 lessen € 850,-- BTW vrij

Start: woensdag 12 januari min 10, max 15 deelnemers

Diploma Culinaire Academie Nederland

Cursus desserts

Tijdens deze leer je:

  • Hoe je een dessert ontwikkelt
  • Hoe je desserts naar een hoger niveau kan tillen
  • Met minimale middelen het maximale uit je desserts te halen
  • Het maken van verschillende componenten voor desserts
  • Rekening te houden met verschillende allergieën

Invulling van de cursus

De cursus bestaat uit 5 lesdagen.
Deze modules gaan we behandelen tijdens de cursus:

Dag 1
Theorie – hoe ontwikkel je een dessert?
Praktijk – mousse en cremeux

Dag 2
Theorie – met welke smaakcombinaties kan je werken?
Praktijk – gelei, crumble en chocolade decoraties

Dag 3
Theorie – allergieën
jouw dessert ontwerp
Praktijk – ijs en parfait

Dag 4
Theorie – voorbereiding van jouw dessert
Praktijk – The black box

Dag 5
Praktijk – maak jouw ontwikkelde dessert en presenteer aan jury
Nodig je (sous)chef uit om aan het einde van de dag bij dit presentatie moment te zijn.

Vragen over de Cursus desserts?

Neem contact met ons op

Cursusdagen

Lesdagen:
Inloop vanaf 9.30 uur

10.00 start van de cursus.

12.30 lunch

17.00 schoonmaak en afsluiten

Kokskleding is verplicht en neem een messenset mee.

Inschrijvingsgeld is 50 euro. Bij voldoende inschrijvingen krijg je een factuur voor het restbedrag (800,– euro). In de algemene voorwaarden is omschreven hoe we omgaan met inschrijfgeld.

 

Locatie

Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk

Routebeschrijving

Meest gestelde vragen

Inschrijven Cursus desserts

Met de knop hieronder kun je je inschrijven voor de cursus. Deze cursus wordt dan in je winkelmandje rechtsboven geplaatst. Inschrijvingsgeld is 50 euro. Bij voldoende inschrijvingen krijg je een factuur voor het restbedrag (800,– euro). Mocht de cursus wegens omstandigheden door ons worden geannuleerd, krijgt u het inschrijfgeld terug. Lees verder de algemene voorwaarden.

 

  • Ja, ik schrijf mij in voor de cursus Cursus desserts
  • Kennismaken?

    Als je interesse hebt in een opleiding, ben je van harte welkom om op bezoek te komen. Je wilt natuurlijk zien waar je terecht komt en misschien wil je met de docent of met studenten praten om zeker te weten dat je de goede keus maakt. Je kan op lesdagen een afspraak maken voor een rondleiding. Studenten en docenten zullen graag antwoord geven op al je vragen. Ook kunnen we je adviseren over welke opleiding het beste bij je past.

    Neem contact op

    Ervaring van onze studenten

    “”

    – 

    Wat is jouw ambitie?

    Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

    Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

    Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen

    Blijf op de hoogte

    Het laatste nieuws

    Bedankt Daniell

    Bliksemstage

    Nieuws 23 november 2021

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!

      Volg ons op social media