Cursus

Chocolade voor beginners

Wil je in een korte periode intensief kennis maken met chocolade en echt kunnen oefenen met het doorhalen van truffels, het vormen van bonbons en het maken van chocolade decoraties dan is deze cursus een mooie introductie. Estefhan Meijer neemt je mee in de theorie van chocolade en leert hoe je chocolade verwarmt tot de juiste temperatuur. Hij leert je waarom dit belangrijk is en welke verschillen er zijn tussen witte, melk en pure chocolade. De theorie is belangrijk maar je krijgt ook veel tijd om zelf en individueel te oefenen.

Direct inschrijven Meer info

chocolade cursus
chocolade cursus

Duur: 4 dagen

€ 700,- incl. lunch en reader

Start: 15 oktober 2021

Bewijs van deelname

Chocolade voor beginners

Tijdens deze leer je:

 • De theorie van chocolade
 • Chocolade tempereren
 • Chocolade truffels doorhalen
 • Bonbons maken
 • Chocolade decoraties maken

Dag 1:

Uitgebreide theoretische uitleg over chocolade, en hoe er mee te werken (the do’s and don’ts). Vorm bonbons en doorhaal bonbons op basis van pure chocolade

Dag 2:

Vorm bonbons en doorhaal bonbons op basis van witte chocolade

Dag 3:

Truffels op basis van pure, melk of witte chocolade (naar keus), hol- en bolvormen, werken met gekleurde cacaoboter

Dag 4:

Een grote diversiteit aan handgemaakte chocolade decoraties, vouwen en gebruik van cornet, werken met acetaatfolie, buizenfolie en bakpapier

Benodigde materialen:

Wij adviseren een goede thermometer met infrarood te kopen. Dit is ook voor thuis een ideaal apparaat. U kunt deze via ons met korting krijgen.

Vragen over de Chocolade voor beginners?

Neem contact met ons op

Cursusdagen

De cursus bestaat uit 4 lesdagen en wordt gegeven op:

 • 15 oktober 2021
 • 16 oktober 2021
 • 22 oktober 2021
 • 23 oktober 2021

Locatie

Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk

Routebeschrijving

Meest gestelde vragen

Kun je ook gespreid betalen?

Ja, dat kan maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Als je in 4 termijnen wilt betalen is dat 20 euro en voor 10 termijnen is dat 30 euro. De eerste termijn is altijd 1 deel van de opleidingskosten plus boeken en examengeld. Materiaal dat besteld is, wordt apart afgerekend. Let wel: Er is een betaalplicht van het hele bedrag ook als je halverwege de opleiding stopt.

Kun je subsidie krijgen om de kosten voor de opleiding te betalen?

Dat is in sommige gevallen mogelijk. Meer informatie over het financieren van je opleiding lees je op de pagina UWV Scholingsaanbod.

Wat voor kleding moet je dragen?

We verwachten van alle leerlingen dat zij tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding en soms cursus kokskleding dragen. Dit betekent koksbroek, koksbuis en koksschoenen. Vergeet vooral niet goede koksschoenen aan te schaffen met een antislibzool. Dit beperkt de kans van uitglijden op natte vloeren. Wij bieden ook divers materiaal aan die je kunt gebruiken tijdens je koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Kijk voor daarvoor in onze webshop.

Is een stageplek verplicht?

De Culinaire Academie heeft geen eisen over stages tijdens de koksopleiding, patisserie opleiding of cursus. Je kunt als kok aan het werk zijn, maar je kunt ook in een hele andere branche aan het werk zijn. Dat mag je helemaal zelf weten. Wel is het fijn als je werkgever er rekening mee houdt dat je 1 dag per week niet beschikbaar bent. Regel dat van tevoren goed.

Bekijk ons FAQ

Inschrijven Chocolade voor beginners

Cursus chocolade voor beginners:
€ 700,- incl. lunch en reader

Met de knop hieronder kun je je inschrijven voor de cursus. Deze cursus wordt dan in je winkelmandje rechtsboven geplaatst. Mocht de cursus wegens omstandigheden door ons worden geannuleerd, krijgt u het inschrijfgeld terug. Lees verder de algemene voorwaarden.

 • Ja, ik schrijf mij in voor de cursus Chocolade voor beginners
 • Kennismaken?

  Als je interesse hebt in een opleiding, ben je van harte welkom om op bezoek te komen. Je wilt natuurlijk zien waar je terecht komt en misschien wil je met de docent of met studenten praten om zeker te weten dat je de goede keus maakt. Je kan op lesdagen een afspraak maken voor een rondleiding. Studenten en docenten zullen graag antwoord geven op al je vragen. Ook kunnen we je adviseren over welke opleiding het beste bij je past.

  Neem contact op

  Ervaring van onze studenten

  “Deze opleiding is precies waar ik naar op zoek was: kundige docenten, alle denkbare materialen en ingrediënten aanwezig en een fijne maar serieuze werksfeer. Je wordt in een creatieve omgeving gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen, ik kan het iedereen die hier naar op zoek is aanbevelen!”

  Sascha Belo – 

  Wat is jouw ambitie?

  Als je ambitie iets met het bereiden van eten te maken heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden je op tot een goede kok met veel kennis van technieken. Of we leren je zelfstandig te kunnen werken in een horecakeuken, we zorgen er voor dat je je eigen ideeën in kunt brengen. Maar we hebben ook een koksopleiding voor degene die leiding wil gaan geven aan een koksbrigade en een eigen keuken wil runnen.

  Kortom, als je wilt leren koken zoals ze dat in een restaurant doen of als je les wilt krijgen van de beste patissiers van Nederland: wij hebben voor jou altijd een passende patisserie of koksopleiding.

  Bekijk ons aanbod opleidingen en cursussen

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Ontvang het laatste nieuws over onze koksopleidingen, patisserie opleidingen, cursussen, workshops en landelijke vacatures in je mailbox!

   Volg ons op social media