Ons aanbod cursussen

Cursussen

Voor degene die zich wil verdiepen, ontwikkelen we verschillende cursussen gericht op culinaire ervaringen en activiteiten. De cursussen duren 4 tot 8 dagen en vinden over het algemeen plaats in Beverwijk. We verzorgen een kaascursus voor mensen die een liefde hebben voor kaas of professioneel met kaas werken. Ook geven we o.a. een wijncursus, tevens bieden we speciale patisserie verdiepingscursussen voor koks. Bekijk ons aanbod hieronder.

Of ben je geïnteresseerd in onze

koksopleidingen, patisserie opleidingen of workshops

Cursussen

Plantaardig koken Workshop Maart

Tijdens deze cursus leer je:

  • Groenten leren kennen
  • Groenten anders bereiden
  • Planten inzetten voor smaak/structuur
  • Plantaardig bakken

Periode: zaterdag 29 april 2023

Meer info Direct inschrijven

Vlees bereiden met Robert Verweij

Tijdens deze cursus leer je:

  • Verse worst maken
  • Droge worst maken
  • Vleeswaren en paté
  • Vlees stoven
  • Rijpen van vlees
  • Sousvide

Periode: 11, 18 september en 2 oktober 2023

Meer info Direct inschrijven

Fermenteren

Tijdens deze cursus leer je:

  • zuurkool
  • komboecha
  • tempéh
  • worst
  • miso
  • en nog veel meer

Periode: 13, 20 en 27 november

Meer info Direct inschrijven

Cursus desserts

Tijdens deze cursus leer je:

  • Hoe je een dessert ontwikkelt
  • Hoe je desserts naar een hoger niveau kan tillen
  • Met minimale middelen het maximale uit je desserts te halen
  • Het maken van verschillende componenten voor desserts
  • Rekening te houden met verschillende allergieën

Periode: Wordt vastgesteld bij voldoende animo

Meer info Direct inschrijven

Chocolade voor beginners

Tijdens deze cursus leer je:

  • De theorie van chocolade
  • Chocolade tempereren
  • Bonbons maken
  • Chocolade decoraties maken

Periode: 25 maart 2023 minimaal 10 deelnemers

Meer info Direct inschrijven

Kaascursus nu met STAP subsidie

Tijdens deze cursus leer je:

  • Over de productie van kaas
  • Kwaliteitsverschillen van kaas
  • Verschillende soorten kazen kennen
  • Proeven van kaas en wijn
  • Hoe je kaas moet bewaren
  • Hoe je kaas moet snijden

Periode: 1 september 2023

Meer info Direct inschrijven