Koksopleiding

Basiskok

In veel horecabedrijven wordt er gezocht naar personeel dat veelzijdige en eenvoudige taken aan kan in de keuken. Er is een tekort aan goed personeel. Met onze koksopleiding als keuken assistent leiden wij onze studenten op om efficiënt, schoon en snel te werken en instructies te begrijpen van collega’s. Vakkennis en het oefenen met vaardigheden zijn belangrijk maar houding, gedrag en inzicht ook.

Wil je aan de slag in de keuken en heb je weinig tot geen ervaring. Met onze koksopleiding als keuken assistent word je in 12 weken een waardevolle kracht voor elk horecabedrijf en heb je de kans om door te leren als kok.

Direct inschrijven Meer info

koksopleiding keuken assistent culinaire academie nederland
koksopleiding keuken assistent culinaire academie nederland keuken

Duur: 12 lesdagen en 1 examen

Lessen: € 1500 + Examen: € 250

Start: September 2021

SVH Keuken Assistent

Koksopleiding keukenassistent

Tijdens deze koksopleiding leer je:

  • Snij technieken
  • Introductie bereidingstechnieken

Je leert hoe je de kok kan assisteren en leert eenvoudige bereidingstechnieken. Je leert hoe je materialen moet verzamelen en hoe je je werk moet plannen. Je kunt zelf je tempo bepalen binnen het lesprogramma. Onderdelen die je al goed beheerst, kun je sneller doorlopen. Op deze manier kun je aandacht besteden aan de onderdelen waar je wat meer tijd voor nodig hebt om ze onder de knie te krijgen.

De dag begint met een instructie en theorie. Dat duurt meestal een uur waarna we de keuken ingaan om in de praktijk te oefenen. De praktijkopdrachten zijn een vervolg op de instructie van de ochtend. Na de lunch wordt het praktijkgedeelte vervolgd en aan het eind worden de resultaten van de dag besproken en wordt de theorie kort herhaald.

Na afloop van de 12 weken koksopleiding weet je hoe je schoon, netjes en efficiënt kan werken en kun je examen doen. Als je de lessen goed volgt en de theorie leert, haal je het examen en heb je het branche erkende SVH (Sociale Hygiëne) diploma keukenassistent.

Toelatingseisen

Je moet in voldoende mate de Nederlands taal beheersen (spreek- en leesvaardig). Het niveau van de koksopleiding keukenassistent is vergelijkbaar met MBO niveau 1. Je kunt je alleen inschrijven als je niet meer leerplichtig bent.

Studiedruk

Tijdens de koksopleiding keukenassistent ga in 12 weken een keer per week naar school. Thuis gebruik je de digitale leeromgeving van SVH en de boeken. Iedere week krijg je per mail informatie over de lesdag. Deze moet je voorbereiden. Zelfstudie kost per week 2 uur.

Materialen die je nodig hebt

Er wordt van je verwacht dat je voor deze koksopleiding de basismaterialen aanschaft. Dat kan via ons. Al onze studenten lopen in kokskleding en dragen koksschoenen. Ook bezit je een basis messenset. Voordat de opleiding begint, kun je de materialen bestellen in onze webshop. Thuis heb je de beschikking over een laptop of computer.

Docent

Je krijgt les van Daniêll van den Broek. Tijdens deze koksopleiding begeleidt zij je gedurende de 12 weken en helpt je om je klaar te maken voor het examen. Ook kan ze je steunen in het zoeken naar werk. Op de lesdagen is altijd een assistent aanwezig.

Direct inschrijven Vragen? Neem contact met ons op

Hoe ziet een lesdag er uit

  • 09.30: inloop met koffie
  • 10.00: instructie

Locatie

Op dit moment zijn we bezig met het opheffen van de locatie in Beverwijk. We gebruiken daarom mogelijk andere locaties voor onze opleidingen.

Meest gestelde vragen

Vraag 1

Antwoord op de vraag

Vraag 2

Antwoord op de vraag

Inschrijven keukenassistent

Opleiding keukenassistent:
€ 1.750,- (inclusief examen)

Je betaalt de opleiding in 4 gelijke delen. Wil je graag een andere betalingsregeling, vermeld dit bij het afronden van de aanmelding.

Wat heb je nodig bij je opleiding

Via onze webshop bestel je gemakkelijk alle spullen die je nodig hebt voor deze opleiding. Wij zorgen dat deze bij start van je opleiding voor je klaar staan.

Voorproeven?

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Maecenas faucibus mollis interdum. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper.

Neem contact op

Ervaring van onze student

“Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.”

Naam student – koksopleiding keukenassistent

Template ‘Wat is jouw ambitie’

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws

Vacatures

Café Buiten in Amsterdam zoekt Basis Kok en Zelfstandig Werkende Kok

Ons super zonnige terras en de goede combinatie tussen drank en spijs zorgen altijd voor…
Vacatures
(Leerling) kok OASE
Vacatures
Patissier/chocolatier Bijenkorf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief    Volg ons op social media